• Бижута произведени в България
 • Безплатна доставка при поръчка над 75 лв.
 • Разсрочено плащане

Размери на пръстени

Добре дошли в
Молвани лого

Размери на пръстени

Скъпи клиенти, важно е да знаете,че:

Размерът на пръстена и размерът на пръста не са едно и също нещо. Пръстите се променят през денонощието в следствие на много фактори, което влияе върху резултатите от измерванията при определяне на съответния размер. Някои от факторите са външна температура, влажност, задържане на вода от тялото, физически усилия и т.н.

Професионалният бижутер може да определи подходящия за Вас размер на пръстена с помощта на комплект стоманени измерителни пръстени.

123412345

 

Пръстен с по-широка халка може да се носи малко по-свободен. За ръце с големи стави на пръстите се препоръчва малко по-свободен пръстен, докато тези с по-фини/тънки стави изискват по-плътно стояща халка.

Сами

 • Някои често използвани, но неточни, методи за определяне размер на пръстен са измерване с конче или лента, както и промушване на пръста през отвори, изрязани в по-твърда хартия или картонче.
 • Удобен начин за бързо “вземане на мярка” е да изберете пръстен, който е малко по-малък от втората става на съответния пръст. По този начин ще го усещате удобно, без опасност пръстенът сам да “излезе” от пръста. Изпробването на пръстен с енергично тръскане на ръката за проверка, дали пръстенът ще се задържи, не е никак точно и не се препоръчва.
 • Препоръчително е пръстите да се измерват в края на деня, когато имат най-голям диаметър. Също така е препоръчително да се използват съществуващи пръстени, които са Ви удобни и носите с удоволствие, за по-точно определяне на подходящия размер.
 • Най-добрата стратегия за определяне на размера е използването на шублер за измерване на вътрешен диаметър на удобен за Вас пръстен. Различни пръстени се измерват плътно, измерванията се записват и сравняват с размера от съответната скала на размерите.  (виж ТАБЛИЦАТА С РАЗМЕРИ).

Screen Shot 2015-02-23 at 9.43.33 PMScreen Shot 2015-02-23 at 9.44.01 PMScreen Shot 2015-02-23 at 10.00.46 PM

Примери за използване на горната таблца при поръчка на пръстен от фирма „Молвани“ ЕООД.

По измерена обиколка на пръста- Измерили сте обиколка от 53 мм на Вашия пръст. Това съответства на Номер 53, съгласно нашата номенклатура.

По измерен външен диаметър на ваш пръстен- Измерили сте вътрешен диаметър от 15.7 мм на Ваш пръстен. Този размер попада между Номера 49 и 50 от нашата номенклатура. Ако Вашият пръстен Ви е стегнат, поръчайте от нас Номер 50. Ако пък е по-свободен – поръчайте номер 49.

По мярка взета от бижутер- Ако бижутерът е измерил мярка 58, то следва да поръчате Номер 58 от нас.

Във всички случаи, ако нямате под ръка шублер или не сте сигурни как да боравите с него, е най-добре да помолите Ваш близък или познат да измери удобните Ви пръстени, като си запишете съответните размери и от съответната таблица да определите еквивалентния номер.

При бижутера

 • Друг вариант е да посетите най-близкия бижутерски магазин или ателие и да помолите да Ви измерят пръстените или пръстите.
 • Отново е препоръчително да си запишете резултатите, като се осведомите по коя точно система са Ви премерили. Това се налага от факта, че в различните части на света съществуват различни начини за обозначение на размерана пръстените. Съответно, често се налага необходимостта от използване на сравнителни таблици за приравняване на размерите.
 • Всяка сравнителна таблица може да се различава малко в еквивалентните размери от други подобни таблици. Например в една таблица е възможно вътрешен диаметър от 20.65 мм да бъде приравнен на размер10 ¾, докато в друга таблица почти същият диаметър от 20.62 мм да бъде приравнен с размер 10. Следва да имате това предвид, когато си купувате пръстен по каталог или чрез интернет.
 • Съществува възможност за разлика и при измерванията правени от различни бижутери. Например някои от тях могат да използват конусовидната мярка, за да определят размера, който се достига от ръба на пръстена. Други бижутери могат да вземат размера, който съответства на най-големия размер пръст, който пръстенът може да поеме.  Използваният от нас начин за обозначаване на размера посредством обиколката в мм на пръстена по вътрешния му диаметър осигурява приемлив толеранс от 1-2 номера.
 • Някои пръстени могат да се коригират, докато при други това е невъзможно. Например пръстени от титан, волфрамова стомана, пръстени с инкрустирани камъни със сложен или прецизен монтаж, изключително тънки или дебели пръстени е невъзможно да бъдат коригирани. Пръстени от стъкло или цял камък също не подлежат на корекция.

„МОЛВАНИ“ ЕООД НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОГРЕШНО ДАДЕНИ РАЗМЕРИ НА ПРЪСТЕНИ!!! 
Благодарим за вашето разбиране!

 

Молвани лого

Екипа на Молвани Ви пожелава Приятно Пазаруване!!!