Как да се намали задържането на голямо количество вода при мъжете?

Молвани блог

Темата за задържане на вода е по-известна при жените, отколкото при мъжете. Но истината е, че мъжете често задържат вода, поради същите причини, поради които и жените. 

Задържането на вода, може да доведе до увеличаване на килограмите, както и до подуване на стомаха и до подпухване на ръцете и краката ви. 

Ако дрехите не ви стават или часовниците, пръстените и обувките са ви прекалено стегнати, може би имате проблем със задържане на вода. Можете да вземете няколко мерки, за да решите проблема ведъж завинаги. 

Стъпка 1

Посете личния си лекар, за да се уверите, че нямате заболяване, което да причинява задържането на вода или то да е причинено от лекарства, които са ви предписани. 

Стъпка 2 

Намалете приема на натрий. Той се съдържа в готварската сол, както и в много преработени храни. Използвайте лук, чесън и лимон, за да овкусите храните, които приемате, вместо сол. Четете внимателно опаковките на готовите храни, много от тях съдържат високо количество натрий. 

Стъпка 3

Поменете начина си на хранене. Намалете храните, които съдържат захар, бяло брашно, мазнини, като пица и пържени храни. Вместо тях наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, месо без мазнини, прясна риба и пълнозърнест хляб. 

Стъпка 4

Пийте повече вода. Дехидратацията може да причини задържане на вода в тялото. Ако тялото ви няма това от което се нуждае, задържа това, което има. Пиенето на 8 до 10 чаши вода на ден, ще ви помогне да останете хидратирани. Кафето, газираните напитки и бирата не са вода. 

Стъпка 5

Тренирайте по-често. Спорта помага на метаболизма и на храносмилателната система да работя по-добре за нас. Тренировките ще ви помогнат да изхвърлите задържаното количество вода, но задължително след това трябва да хидратирате тялото, за да започне един нов цялостен цикъл.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *